Wie neemt wie in de maling?

Hier een gastblog van Sandra Volkersz

 

Ze is een mooie vrouw van middelbare leeftijd met een prachtig karaktarisiek gezicht. Haar charmante lachrimpeltjes laten haar gezicht stralen tijdens iedere glimlach. Haar huid begint als gevolg van het natuurlijke ouderdomsproces haar elasticiteit te verliezen en wordt slapper. Het enigste vlees wat rond deze leeftijd nog optrekt is tandvlees. Een volkomen natuurlijk proces wat hoort bij het ouder worden. De vrouw kan het niet accepteren. Door het onrealistische reclamebeeld van deze tijd heeft ze steeds meer moeite met het natuurlijk verloop van het ouder worden en is ze in de misplaatste veronderstelling dat sprekende kraaienpootjes en een gezicht vol expressie niet voldoet aan het ideale schoonheidsbeeld. Een cosmetische ingreep lijkt haar de ideale oplossing.

 

 

Zie het filmpje en verwonder je hoe de hedendaagse reclameindustrie je gewoon in de maling neemt. Een avondje feesten en de volgende ochtend kan je exact aan de stand van mijn ogen aflezen of er één glas of twee flessen waren genuttigt, en het is vrijwel zeker hoe roder mijn oogwit hoe hoger het alcoholpercentage, maar er bestaan topmodellen die jarenlang zwaar onder invloed op fotoshoots verschijnen. Is het je ook maar in één foto opgevallen… Welnee! Photoshop maakt alles mogelijk. Er wordt een beeld gecreerd dat slechts een aantal muisklikken verwijderd is van de werkelijkheid, maar totaal niet realistisch. Hierdoor gaan we steeds hogere eisen aan ons uiterlijk stellen en dat is juist helemaal niet nodig. Stralen doe je van binnenuit en het zijn juist de fijne lijntjes en lachrimpeltjes die je werkelijke schoonheid tot uiting laten komen ongeacht jouw leeftijd.

Dan kan deze vrouw de mazzel hebben een man te zijn getrouwd die meer miljoenen op de bank heeft staan als haren op zn borst, wat levert het haar werkelijk op als hij je drie correcties later nog steeds ieder uur van de dag vraagt hoe jij je voelt, omdat hij dit niet meer van je gezicht kan aflezen…

Dus mijn boodschap hierbij is wees dankbaar met jezelf. Je bent prachtig en uniek zoals je bent. Voel je zelf niet ontevreden worden over jezelf als je een mooi model in een reclamecampagne ziet, maar besef dat het model zichzelf ook niet herkent op het billboard!

 

Liefs,
Sandra Volkersz

 

 

 

 

 

 

 

 

[fb-like] [retweet]

 

Ook Proud to be Stout denken en doen?

2 reacties op Wie neemt wie in de maling?

  1. joan schreef:

    Wauw San, Jij mag elke week wel terug komen met een opbeurende blog! dikke kus Joan

  2. linda hendriks schreef:

    Hi San, volgende week weer, echt leuk dikke kus linda

Laat reactie achter