Wat doe je als je een compliment krijgt?

Wat doe je als je een compliment krijgt?

Afgelopen vrijdag ging ik weer eens even acteren, begeleide een moorddinner en was politieagente. Sinds mijn studietijd doe ik dat af en toe voor er bij, gewoon omdat ik dat super leuk vind om te doen en ook een van mijn talenten is. Dit gaat vooral om improvisatie theater en presenteren, super leuk. En omdat ik daar blij van wordt, doe ik dat als het in mijn schema past nog steeds. Ik had die avond een nette baggy zwarte broek aan, met witte blouse en zwarte stropdas. Maar na de tijd ging ik spontaan nog even een borrel halen in de kroeg. Ik dacht nog hmmm kom ik aan met mijn outfit, hier zou ik normaal gesproken niet zo snel mee naar een kroeg gaan, maar dacht f*ck it ik ga gewoon…

Wat denk je, kreeg ik alleen maar complimenten over mijn outfit. Nou die zag ik niet aankomen haha. Ik wilde nog zeggen ‘ja, maar…’ maar dacht ‘Nee Sjouk, gewoon complimenten in ontvangst nemen’. Dus nam de complimenten in ontvangst met ‘Dankjewel’ en een grote glimlach.

Tsja, voor je het weet heb je een compliment te pakken, maar hoe ga je daar nu mee om? Veel vrouwen hebben er helaas een handje van om eindeloos geven en nooit iets terug willen ontvangen of het nu gaat om complimenten of cadeaus. Ze willen bescheiden overkomen, omdat ze denken dat het zo hoort. Ook voelt het vaak ongemakkelijk en dat komt omdat vrouwen die alleen maar geven, over het algemeen een vrij laag zelfbeeld hebben. Diep van binnen vinden ze dat ze het niet verdienen om iets te ontvangen. Maar als je geeft, mag je toch juist ook terug ontvangen? Ik zeg ‘balans is de sleutel’. En wat je weggeeft krijg je ook weer terug, dat gaat om de wet van geven en ontvangen.

Vandaag staat Feelgood Maandag in het teken van de vraag ‘Wat doe je als je een compliment krijgt?’

 

Extra tip: Geef jezelf eens een compliment of koop een cadeau!
Door jezelf een compliment of cadeau te geven krijg je zelfvertrouwen en een goed gevoel. En daar hoeft niet een speciale reden voor te zijn, omdat je jarig bent, bent afgevallen of bent geslaagd, maar gewoon omdat jij het waard bent. Je kunt een compliment zien als motivatie, zodat je nog meer zelfvertrouwen krijgt en trots op jezelf kan zijn. Jij mag er zijn zoals je bent. Want weet jij wel hoe fantastisch jij bent?

Ik ben benieuwd naar hoe jij normaal op complimenten reageert en welk compliment jij jezelf vandaag geeft.

Ik kijk uit naar je reactie, schrijf het hieronder neer. Ik kijk mee, alvast bedankt.

Liefs,
Sjoukje

PS. Wil jij meedoen met ’40 dagen feelgood challenge’ die 20 maart start?

Wil jij meer jezelf zijn?
Wil jij ervaren wie jij werkelijk bent?
24 maart  a.s. start er weer een nieuwe groep voor de
online cursus ‘Proud to be Stout, de basis’
Geef je NU op

pijl

ecursuslaptopsq

4 reacties op Wat doe je als je een compliment krijgt?

 1. Marianne Schop schreef:

  Hoi Sjoukje,
  Je kleurt mijn wereld echt nog een beetje vrolijker……dankjewel 🙂
  Ooit heb ik deze tip al een keer in mijn leven gekregen en heb daar heerlijk mee geworsteld…..en nu kan ik het!!!….haha…. ik kan complimenten in ontvangst nemen….en het voelt zo goed.
  Fijne dag verder 🙂

 2. Angrla van der Bijl schreef:

  Goeiemorgen Sjoukje,
  Ik heb het al eerder gemeld deze week, armen open om complimenten aan te pakken. Het voelt goed…..vandaag pas dag 3 van de lopende e-cursus, maar zo blij dat ik heb gedaan, want nu al krijg ik complimenten hoe ik ermee omga! Zeg niet meer, dat ik het niet ken, of onwennig voelt…..ik accepteer!!!
  Mooi dat je dit gewoon deelt…..
  Liefs Angela

  • Sjoukje Sjoukje schreef:

   Goedemorgen Angela. Fijn om te horen dat je nu al super blij bent met de mini-cursus de 40 dagen feelgood challenge. Super dat je nu al complimenten krijgt, nu weet je dat je met open armen de complimenten mag ontvangen. Je verdient het. Fijn weekend, liefs Sjoukje

Laat reactie achter