Waar ben jij bang voor?

Wat zou jij doen voor het goede doel?
Heb jij Killer Karaoke al op BNN gezien? Als ik het eerder had geweten had ik het gevolgd, echter kwam ik er vandaag pas achter door een filmpje van Ferry Doedens. Alles voor het goede doel. Jan Kooijman en Dennis Weening presenteren het tvprogramma. Ook zij daagden elkaar uit, zie hier hun filmpje.

Panisch zingend in een bak met slangen
Acteur Ferry Doedens zong ‘Crazy Little Thing Called Love’ in een bak water met slangen. Nou ja, echt zingen? Het begon prachtig te zingen, totdat hij bijna volledig in paniek raakt als hij in bak met water wordt getakeld en er telkens meer slangen bij komen. Deze video is hilarisch en ik durf te wedden dat je met je hand voor de mond zit en denkt Neeee… ooh wat erg!

Waar ben jij bang voor?
Iedereen kent wel een bepaalde angst, angst voor het onbekende of angst op basis van eerdere gebeurtenissen. Voor bepaalde dieren als slangen, spinnen, muizen of haaien. Of bang voor geesten, hoge hoogtes,  liften, dierbaren verliezen of de dood. Die angst zit vaak in je hoofd en heeft vaak helemaal geen zin. En volgens veel psychologen zijn alle angsten die je hebt terug te leiden naar een onderwerp en dat is de angst om dood te gaan. Dat heeft te maken met dat wij telkens willen overleven.  Het beste om je angsten te overwinnen is om de oorzaak op te lossen. Want die angst komt ergens vandaan en vaak praat je het jezelf aan ipv dat je intuïtie je waarschuwt voor iets ergs.

Mijn angsten.
Zoals ik al zei, iedereen kent angst. Ik hou niet van slangen, maar wordt niet panisch van slangen. Eng? Ja, dat gekroel lijkt me niks of dat je zou kunnen worden gebeten. Gelukkig woon ik in Nederland en vindt ik niet zomaar een slang ergens. Spinnen zijn even wennen. Als het een hele grote spin is mep ik hem dood (sorry!) en is die klein dan pak ik hem vaak op met een papiertje ofzo en zet hem buiten neer. Verder zou ik niet zomaar mijn hand of mijn hoofd in een doos willen steken en niet wetende wat er in zit, dan ga ik gillen den ik hihi. Vroeger als jonge tiener was ik een tijdje bang voor de dood. Dan lag ik op bed, zat ik helemaal in mijn gedachten en bedacht ik me ‘Wat als ik dood ga? Heb ik mijn gedachten en innerlijk stemmetje dan nog? Waar ga ik dan naar toe?’. Dan kon ik mezelf helemaal gek denken, voelde echt raar. Later had ik het antwoord, mijn ‘gedachten’ gaan mee. Want mijn denken, mijn innerlijk stemmetje is ook mijn ziel. Ik geloof er in dat mijn ziel verder leeft als mijn lichaam dood gaat. Daarom kunnen we ook contact maken met overleden mensen. Ik heb nu helemaal geen angst meer voor de dood. Wel nog voor entiteiten, daarom zie ik ze waarschijnlijk ook niet. Maar kan wel voelen of ze er zijn en er mee communiceren.

Wat is jouw angst?
Schrijf het hieronder op, ben benieuwd.

Liefs,
Sjoukje

sjoukje de haasSjoukje de Haas, eigenaresse en bedenker van Proud to be Stout. Als nuchtere Friezin ontdekte ze jaren terug haar spirituele – en stoutmoedige kant en wilde het beste uit haarzelf en het leven halen en deze ontwikkeling gun ik iedereen. Vanuit haar interesse en levensvisie heeft ze verschillende opleidingen en cursussen gevolgd gericht op persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling. Ze is ook super trots op haarzelf dat ze met haar dyslexie een HBO diploma heeft gehaald en nu veel schrijft. Sjoukje helpt anderen om het beste uit zichzelf te halen en dat doet zij schrijvend, sprekend, trainend en coachend. Bewustwording en fun!

 

 

 

 

[retweet] [fb-like]

 

 

één reactie op Waar ben jij bang voor?

  1. Stephanie schreef:

    Leuk stukje Sjoukje! Ik zou zelf niet zo 1, 2, 3 weten waar ik bang voor ben. Misschien om mezelf volledig te laten zien zoals ik ben. Dit is volgens mij de rode draad in mijn leven, mijn grootste uitdaging en mijn grootste geschenk : open zijn en delen wie ik ben, wat ik heb en wat ik weet.

Laat reactie achter