Vrij zijn in de liefde

Vrij zijn in de liefde

Vrij zijn is jezelf accepteren wie je bent, doen wat jij het liefste wil en intens veel van jezelf houden. Steeds dichter bij je werkelijke zelf komen…

Vrijheid is een van mijn basisgevoelens waar ik naar verlang. Het is voor mij geen verlangen meer, het is er al. Het hoort bij mij. Al denk ik dat dat bij iedereen hoort, ieder op zijn eigen manier. Maar ik herinner mezelf er telkens wel weer aan.

Vrijheid betekent voor mij onafhankelijk mijn eigen keuzes maken en mij niet laten leiden door alles wat er om mij heen gebeurt. Je komt namelijk alleen op aarde en gaat ooit weer alleen van de aarde. In die tussentijd komen en gaan mensen en situaties in je leven en moet je er zelf het beste van maken. Gewoon mezelf zijn en dat doen wat goed voelt…

Ik zeg wel eens dat ik mij de zwarte zwaan van de familie voel. Mijn beide broers zijn namelijk getrouwd, hebben kids, vaste baan en wonen in het zelfde dorp als waar mijn ouders ook wonen. Tsja dat beeld had ik vroeger ook, want zo ‘hoorde het’. Zo werd je onbewust opgevoed. En nee dat is absoluut niet verkeerd, begrijp me goed. Iedereen moet doen waar hij of zij gelukkig van wordt. En als zij gelukkig zijn, ben ik dat ook.

Maar dat plaatje heb ik gelukkig op jonge leeftijd van 22 jaar los kunnen laten. Nou ja, het moest. Keiharde les uit een relatie gehaald. Daarna een dikke vette muur om mijn hartje gebouwd. Want niemand zou mij meer pijn mogen doen. Gelukkig heb ik inmiddels sinds aantal jaren die dikke vette muur doen omvallen. Want als je de muur ophoudt kun je geen echte liefde voelen en trekt dat alleen maar de verkeerde mannen aan. En mijn hartsenergie stroomt nu heerlijk, oef soms wat te heftig! Voor sommige dan *knipoog*

Ik vind het heerlijk om alleen te zijn, maar afentoe verlang ik wel naar die arm om me heen. Gewoon een maatje die er altijd is. Maar goed, een man voor mij moet van goede huize komen. Veel mensen snappen niet dat zo’n leuke intelligente mooie vrouw nog niet gesetteld ben. Dan zeggen ze wel eens tegen mij: ben je niet te kieskeurig? Ja! Dat ben ik idd, het moet namelijk wel goed voelen. Moet het perfect? Nee want uit elke relatie leer je weer. Je bent elkaars spiegeltje en dat is zo mooi om te zien. Heerlijk die leermomenten.

En weet je, iedereen heeft zijn eigen leerprocessen. Die een hoeft er niet veel, de ander weer meer. De een haalt ze uit een lange vaste relatie. De andere uit kortstondige relaties en ontmoetingen. Uiteraard, mits ze die leermomenten willen zien. Want door ze te herkennen, leer je er uit en groei je. Dat kan soms betekenen dat ander niet meegroeit en je dus niet meer samen op een lijn zit.

Mijn leermoment van nu, is mij niet te verliezen in de liefde naar de ander en mijn gevoelens onder controle houden. Want als iemand mijn hartje verovert krijgt hij ook de volle lading haha, dat kan nogal heftig zijn voor beide. Daardoor kan de ander gaan blokkeren op dat deel, wat ik vervolgens weer voel. En dat is allemaal niet handig haha. Gewoon blijven genieten in het hier en nu en lekker dichtbij mezelf blijven. En liefde kun je niet definiëren in je hoofd, alleen maar intens voelen. Ook komt het op een onverwacht moment en mag het er gewoon zijn. Universum zorgt daar wel voor…

En soms is liefde ook loslaten, want laat de ander nooit over jouw grenzen heen gaan. Het moet goed voelen en je moet jezelf kunnen zijn, daar ligt de basis van elke relatie. Of het nou vriendschap, familie of liefdespartner betreft.

Ik ben wie ik ben en dat betekent vrij zijn.

Liefs Sjoukje

2 reacties op Vrij zijn in de liefde

  1. Rina Dekker schreef:

    Ik kon het niet beter geschreven hebben, alsof je de woorden uit mijn hoofd haalt… Ze zijn recht uit je hart en ik begrijp je als geen ander. You go girl!!!

Laat reactie achter