Trots op je lichaam

Hoe trots ben jij op jouw lichaam?
Trots zijn op jezelf en je lijf is iets waar wij vaak niet mee te koop lopen, laat staan dat we trots zijn op ons lichaam. Iedereen is uniek, in sommige gevallen lijken we op elkaar, maar zelfs tweelingen zijn niet gelijk aan elkaar. We vinden dat er altijd wel iets niet mooi is aan ons lichaam. Maar waar komt dat vandaan? Dit komt vooral door de media, maar ook door vroeger dat je wellicht bent gepest door klasgenoten of dat je moeder zei dat je dik was terwijl ze zelf met haar gewicht worstelde of door je ex die je voeten niet mooi vond.

Waar het om gaat, is dat jij je hele leven met jouw lichaam moet doen. Wees je doorom bewust van jouw lijf en lichaamsdelen. Hou van je lijf en verzorg het goed. En als je er echt niet mee kan leven, kun je altijd nog aan plastische chirurgie denken. Maar alleen omdat jij dat zo voelt en niet op aandringen van anderen.

Wij vrouwen kunnen binnen 2 seconden antwoord geven op de vraag wat we niet mooi vinden aan onszelf. Maar het is zo belangrijk om juist te weten wat jij juist zo mooi vind aan jezelf, wat jouw uniek maakt! Check onderstaand filmpje van Dove maar:

 

Vertel mij eens op welk lichaamsdeel jij trots bent.
Geef jezelf eens een mooi compliment, omdat je dat verdiend en dat je zelfvertrouwen een boost geeft.

Liefs,
Sjoukje

[retweet] [fb-like]

 

Laat reactie achter