Sukkelseks of Superseks?

bed coupleSeks, het is een van de normaalste zaken op aarde en hoort bij onze lifestyle. Of we nu een partner hebben of singel zijn, seks met een ander die vertrouwd is en seks met jezelf is gezond, lekker en je maakt er geluksstofje van aan. Toch wordt er weinig over gesproken en is het vaak een taboe, dat is jammer want dat hoeft niet. Als jij open communiceert met je partner wat je lekker vind kan de ander daar op inspelen. Hij (ik ga er vanuit dat jij een man als partner hebt) kan niet alleen op je aaah oooh geluidjes afgaan wat jij precies lekker vind. Verder is het belangrijk om je eigen lichaam te kennen, zodat je weet wat je prettig en lekker vind. Ook soloseks hoort daarbij. Bespreek het ook eens met vriendinnen hoe zij iets zouden doen of dat ze tips en/of ideeën hebben. De eerste keer er over praten voelt wellicht wat apart, maar went snel. Ik bespreek eigenlijk gewoon alles met mijn vriendinnen, dus ook op seksgebied. En nee je hoeft echt niet alles precies in detail te vertellen…

Uit Margriets ‘Grote Seks-enquête’ onder Nederlandse vrouwen van 25 tot 75 jaar blijkt nu dat wij vrouwen vooral ‘sukkelseks’ zouden hebben. In 1993 beweerde nog 46% van de ondervraagden vaker dan één keer per week seks te hebben, nu is dat nog maar 19%. Ook vinden vrouwen het steeds minder belangrijk een orgasme te krijgen. En zelfs 17% van de vrouwen komt zelfs zelden tot nooit klaar tijdens het vrijen. Ook de seksdrive zou afnemen naarmate ze een langere relatie hebben. Dan rest mij de vraag: Wat is er met de hype van 50shades gebleven? Waarom doen wij vrouwen het zo weinig en komen dan vaak ook nog niet eens klaar? Komt het dat we het niet meer wekelijks doen omdat er meerdere singles zijn en wij vrouwen niet met elke man het bed induiken…  Of dat we veel te druk zijn… Of onszelf niet op één zetten, maar vooral de kinderen en ons man? Tsja, ik denk een combinatie van velen.

tantra Ik wil je aanraden geen sukkelseks te hebben, maar er daadwerkelijk meer van gaan genieten. Je bent een échte Proud to be Stout lady toch? Spreek bijvoorbeeld met je partner af dat je minimaal 1x per week Q-time met hem inplant. Ga eens echt goede gesprekken aan (dus zonder dat je gestoord wordt door je kinderen of je mobiele telefoon), ga tegen elkaar aanliggen, streel elkaar en vraag ook eens wat de ander fijn vind. Wat zijn fantasie bijvoorbeeld is of wat hem extra opwind? Als je niet over seks durft te praten of ongemakkelijk voelt om seksvragen te stellen, kun je hem ook via sms/whatsapp/mail berichtjes en vragen sturen, dat gaat wellicht wat makkelijker. Maak er weer een spel van, zodat je beetje bij beetje weer kan genieten. En geef jezelf dan ook de tijd om klaar te kunnen komen. De focus ligt niet op klaarkomen, maar wel om intens te kunnen genieten. Laat je ook eens inspireren tot tantraseks, een 5000 jaar oude Indiase levensfilosofie waarbij liefde, spiritualiteit en seksualiteit samengaan.

Sukkelseks of Superseks? Waar het om gaat is dat jij kunt genieten van de seks. Je moet er zelf in ieder geval wat van maken. Je mag best even beetje aanklooien en aansukkelen, maar zorg er wel voor dat het goed voelt en dat je super gevoel daarna hebt. En heb je geen zin, maak zin!

Veel liefde & seksplezier gewenst!

Liefs Sjoukje

[retweet] [fb-like]

 

Ps. Zit je momenteel even vast en wil je inzichten en tips ontvangen hoe je jouw (liefdes) situatie kunt verbeteren? Boek dan snel een intuïtief consult bij mij.

Laat reactie achter