Ik heb voeten!

Voor degene die net zo gevoelig zijn in hun lijf als ik, heb ik echt een aanrader: Een voetmassage!

Twee weken geleden heb ik een voetmassage gehad en er is een wereld voor mij opengegaan!

Ik zal even kort toelichten hoe ik hiervoor mijn voeten ervoer. Ik wist dat ik voeten had aan mijn benen, maar meer dan deze wassen onder de douche realiseerde ik me niet wat je er mee kon doen behalve lopen. Wanneer ik aangeraakt werd bij voeten bewust on onbewust  dan vloog ik twee meter de lucht in. Ook ik kon mijn eigen voeten niet eens aanraken, want het kietelde!!!! Ja je kan jezelf dus degelijk wel kietelen. Mijn kastjes staan vol met producten speciaal voor de voeten, maar na een eerste poging mochten deze wat mij betreft allemaal weer terug in de kast! Ik kon niets met mijn koude voeten. Ze waren namelijk altijd koud en er zat weinig beweging in mijn tenen.

Het heeft me veel tijd én energie gekost voordat een masseur mijn voeten mocht aanraken. Ik vertrouwde mezelf niet eens om mijn eigen voeten aan te raken laat staan dat iemand anders dat mocht doen.

Ik heb alle moed bij elkaar verzameld en ik heb twee weken geleden toch kunnen genieten van twee uitgebreide voetmassage.  En ooh my lieve heer, wat ik heb genoten! Ik geniet nog steeds!

Mijn botten zijn gekraakt, mijn spieren zijn los gemaakt en in mijn tenen zat beweging. Soms deed het even pijn en werd ik er zelfs emotioneel van. Ik ben een gevoelig persoon en het verklaart een hoop waarom mijn voeten  zo gevoelig zijn. Ik heb me ooit laten vertellen dat in de voeten de meeste zenuwuiteinden zitten op de clitoris na!!! Nog een reden om langs een goede voetenmasseur te gaan!

Na de behandelingen heb ik meer gevoel in mijn voeten en voel ik me stukken lichter wanneer ik loop. Ik heb contact met de grond waar ik op loop, voel me geaard maar heb tegelijkertijd het gevoel dat ik kan vliegen. Wat een heerlijke bewustwording!! Het voelt als een bevrijding. Ik kan nu mijn voeten uitgebreid verzorgen en lakken.

Het is bizar hoeveel energie en jaren erover hebben moeten gaan om tot dit punt te komen. Ik ken mijn lichaam redelijk maar het kan nog beter. En voor iedereen die net zo gevoelig is in zijn of haar lichaam raad ik een professionele voetmassage aan. Ook wanneer je het gevoelt hebt dat er emoties vast zitten, door een goede massagebeurt  komen deze ook los en maken zich vrij via je tranen. Laat h

et je overkomen en heb vertrouwen in de masseur. Door de behandeling heb ik nu ook het vertrouwen in mezelf terug gewonnen om mijn eigen voeten aan te kunnen raken.

Zoek dus een goede voetenmasseur of voetenreflexeloog  en geniet.

Heb jij wel eens eerder een voetmassage gehad en hoe was jouw ervaring? Deel je ervaring met ons.

 

Fatima Akchar, 29 jaar, trotse alleenstaande moeder van een jongen van drie. Afgestudeerd als Sociaal Pedagogische Hulpverlener. Eigenaar van SH!NE. Een persoon die ondernemend en leergierig is. Staat erg in contact met eigen gevoel en universele liefde is haar levensstijl. Open-minded en eigenwijs. Zoals elke stier heeft ze een eigen wil en kan doorzetten (altijd voor een goed doel) tot koppigheid toe. Levensmotto: “Met liefde, hoop en vertrouwen kom je het verst. En vergeet humor niet.’

2 reacties op Ik heb voeten!

  1. In een voor mij moeilijke periode heb ik voetreflextherapie gekregen. Dit heeft mij heel veel geholpen. Van voetmassages kan ik altijd genieten, dit doe ik vaak zelf als ik mijn voeten na het douchen even lekker insmeer. Als je partner het doet, kan ook heel erotisch zijn, haha. Maar dan moet hij/zij het wel goed doen.
    Wat mij het meest verbaasde was dat als ik knallende hoofdpijn had, en mijn therapeut dit bij mijn voeten behandelde het ook echt binnen een uur weg was getrokken.

    • Fatima Fatima schreef:

      Mooi om te lezen dat je ook zo van een voetmassage kan genieten. Bij mij heeft het ook veel los gemaakt. Ik kan nu ook mijn eigen voeten scrubben, masseren insmeren. Heerlijk! Fijn dat je hoofdpijn weg kan trekken op deze manier. Ik ga mijn voeten in iedere geval vaker laten masseren.

Laat reactie achter