Ik ben verliefd + 7 tips

Ik ben verliefd + 7 tips

Ik ben verliefd en iedereen mag het weten, het voelt heerlijk!
Kriebels in mijn buik, vaak glimlachen, stralen, vrolijk, energievol, intens genieten, de tijd die voorbij kan vliegen en soms even stil staat in het moment. Verliefd zijn is wellicht wel het mooiste gevoel van de wereld…

Wellicht heb je mijn blogs en feelgood maandag filmpjes al een tijdje gemist. De afgelopen tijd heb ik even pas op de plaatst gemaakt voor mezelf. Het was hard nodig. Ik liep mezelf voorbij, wilde te veel hooi op mijn vork nemen en was alleen maar bezig met dingen wat niet dicht bij mijn hart stond. Op den duur voelde ik niet meer de connectie met mezelf, waardoor veel niet lekker liep. Door de omstandigheden moest ik nu écht weer tijd aan mezelf besteden. Ik moest loslaten, er was geen andere weg. Toen ik ineens weer in het vertrouwen kwam en los liet, kwamen er steeds meer lichtpuntjes in mijn leven. De afgelopen tijd zo dankbaar geweest voor de lieve mensen om mij heen, maar ook van onbekenden. Zo ben ik onder andere bezig geweest met elke dag mediteren en het boek  ‘May Cause Miracles’ van Gabrielle Bernstein. Zij heeft een prachtige 6 weekse cursus gemaakt met de inhoud van een oud spiritueel boek ‘A course in Miracles’ (een cursus in wonderen). Ik kende dit boek helemaal niet, maar het boek van Gabrielle Bernstein viel me op. En als iets mijn aandacht trekt, mag ik daar naar luisteren en op ingaan. Vandaag zit ik op dag 41 en morgen de laatste dag. Echt een aanrader dit boek. Dit boek heeft er mede voor gezorgd dat ik weer verliefd ben geworden.

Verliefd zijn is fantastisch.
Maar het is nog fijner als je verliefd bent op jezelf en iedereen daar van mee kan genieten. En daar wil ik het met jou over hebben. Ik ben namelijk weer verliefd op mezelf en dat voelt heerlijk. En daar ligt de sleutel in intens gelukkig zijn met jezelf en het leven. Wij creëren onze eigen wereld die we tegerlijkertijd ook ervaren. Hoe mooi is het dan om je eigen roze wolk te creëren en daar van te blijven genieten wat er ook gebeurd…

7 tips voor verliefd zijn en blijven:
1) Wees dankbaar voor wat je nu hebt. Focus je op de mooie dingen van jezelf en in het leven. Door dankbaar te zijn verhoog jij je trillingsniveau en ervaar je meer positieve dingen in je leven. Sta elke dag stil bij waar je dankbaar voor bent en je zult ervaren dat het leven leuk is.
2) Oordeel niet over anderen. Oordelen over anderen betekent het zelfde als oordelen over jezelf. Als je wel oordeelt, kun je daar van intern leren en daardoor groeien als je daar iets mee doet.
3) Wees niet jaloers. Jaloezie zegt veel over wat de ander wel zou hebben en jij niet. Dat betekent dat jij jezelf tekort doet. Kijk naar wat jij wel hebt en kan. Denk dus niet in tekortkomingen.
4) Vergeef jezelf en anderen. Door te vergeven laat jij hetverleden los en ben je in het hier en nu. Als je niet jezelf en anderen vergeeft dan blok je universele liefde.
5) Kies liefde boven angst en volg je ~ing (inner guide). Jij bent liefde, alleen je ego staat je soms in de weg. Wanneer jij je focused op angst wordt dat jouw reaiteit. Wees bereid om je angsten onder ogen te zien en kies daarvoor in de plaats liefde. Jouw ~ing zal je de weg wijzen, luister naar je hart.
6) Kies elke dag weer opnieuw voor jezelf (en je partner). Verliefdheid duurt inprincipe ongeveer een half jaar. Maar als je elke dag opnieuw kiest voor jezelf (en je partner) en je blijft investeren in de liefde, dan blijft verliefdheid bestaan.
7) Staar naar jezelf in de spiegel. Elke dag kijk jij jezelf aan in de spiegel van de badkamer,maar jij kijkt wellicht vluchtig naar je haren of maakt je op. Maar blijf nu eens jezelf voor 5 minuten lang aanstaren in de spiegel en ervaar wat dit met jou doet. Het kan je gaan raken de eerst paar keren, maar je zult ervaren dat je het steeds leuker vind. Op den duur geeft jezelf in de ogen aanstaren je power, probeer maar. Daarbij kun je ook nog gaan affirmeren.

Leuke oefening voor direct meer ervaren van liefde:
Heb jij momenteel een te kort aan liefde of wil je meer liefde voelen?

1) Ga rustig zitten, sluit je ogen en adem diep in en uit.
2) Bij elke inademing door de neus adem jij hartjes in en bij elke uitademing door de mond adem je zwarte roet uit. Die zwarte roet staat voor angsten, jaloezie, boosheid, verdriet en/of schuld.
3) Herhaal dat ongeveer 20 x. Je zult ervaren dat je steeds meer liefde voelt.
4) Visualiseer nu een groot hart voor je en pak die vast en plaats hem in je hart. Je voelt nu liefde en je mondhoeken zullen omhoog gaan krullen.
5) Verspreid dat gevoel (en de kleur van dat hart) nu door je hele lichaam.
6) Open je ogen…

Blijf in dit gevoel van liefde en vrede in je hart.

Welke tip heb jij het meeste aan? Of heb je zef nog een goede tip? Laat het hieronder weten. Ik lees mee.

Liefs Sjoukje

Laat reactie achter