Can you handle me

Afgelopen week keken mijn zusje en ik – uiteraard onder het genot van een grote zak zoute popcorn – vol verbazing naar de film ‘Two Mothers’. Een drama, met Naomi Watts in de hoofdrol, over twee moeders die vanaf de geboorte van hun zoons al hartsvriendinnen zijn. Twee vrouwen met zo’n hechte vriendschap die mensen in hun omgeving doet twijfelen aan hun geaardheid. Nee nee, die kant ging de film niet op. Nee, in plaats daarvan krijgen de twee knappe veertig plussers een affaire met elkaars zoon. Aan de looks van de 19-jarige boys lag het niet. Toch lijkt het me redelijk apart als je die jochies hebt zien opgroeien, hun luier hebt verschoond en vervolgens de lakens met ze deelt. In feite hadden de makers de film ook ‘Two cougars’ kunnen noemen. Dat had de lading beter gedekt. Maar is een veel jongere man regelen tegenwoordig nog wel taboe?

Mijn blog Cougar vs toyboy schreef ik alweer bijna een jaar geleden. Lezers vonden het wel een interessant en fascinerend onderwerp, bleek uit de reacties. Een kleine geheugenopfrisser; een cougar is een rijpe vrouw van veertig jaar of ouder die haar spreekwoordelijke klauwen regelmatig in een lekker hapje van minimaal acht jaar jonger zet. Zelf ben ik verre van veertig, maar dat je liever voor een jonge speelse hond gaat dan voor die goeie ouwe lobbes… Dat begrijp ik wel. En daar blijk ik niet de enige in te zijn, want 73% van de vrouwen heeft weleens een potje gerollebold met een jongere man. “Daar voel je niks van”, zeg ik altijd ironisch. En nu cougar Patricia Paay haar nieuwe programma ‘Cougar Love’ is gestart op TLC, lijkt er een nieuwe lifestyle te zijn ontstaan.

Uit een onderzoek onder duizend mannen tussen de 18 en 25 jaar blijkt dat 20% toegeeft niet vies te zijn van een onderonsje met de moeder van een vriend. Tsja, het is niet voor niets dat de term MILF (Mum I’d like to *peep*) is ontstaan. De übermilf aller tijden blijkt Stifler’s Mum. Toen ik in Sunny Beach werkte als reisleiding werd het ongewild mijn bijnaam. Niet omdat ik de pooltafel zo comfortabel vond liggen a la American Pie, maar omdat ik haar zelfverzekerde uitstraling en uitdagende blik blijk te hebben. En om me dat niet te laten vergeten stond er vorige week nog een post op mijn Facebook. “American Pie is on the TV…STIFLERS MUM!!”, die vervolgens geliked werd door verschillende seizoenswerkers.

Ook Axe is de hype niet ontgaan. Sinds een maandje hebben zij de productlijn ‘Axe Mature’ in de schappen staan. Een lijn die jongere mannen onweerstaanbaar voor de oudere vrouw zou maken. De zogenaamde mature. Spannend! Ik ben wel gevoelig voor die mannelijke geuren van Axe. Dus het zou zo maar kunnen werken. Maar als ik daar iets langer over nadenk was ik voordat die lijn werd gelanceerd ook al gevoelig voor de charmes van jongere mannen. In theorie zou dat dus een uitwerking in het kwadraat kunnen hebben. Dan wordt het wel heel gevaarlijk en komt het allemaal aan op de slogan van Axe Mature. “Can you handle her?” That’s the question! Cougars een taboe? Nee, ik denk het niet. Eerder een rage waar iedereen het nu hilarisch vindt dat er een 76-jarige vrouw geniet van de aandacht van haar toyboy. En daar geniet ik van. Dat vrouwen zichzelf durven te zijn. Ongeacht of het een trend is of niet. Just be yourself. There is no one better.

 

GwendyGwendy Richard is 31 jaar oud en werkte 2,5 jaar in het buitenland als reisleiding voor jongeren. In zowel winter als zomer maakte zij vele avonturen mee waar ze met passie over schreef in haar blogs. Ruim een jaar geleden heeft ze dat turbulente leven achter zich gelaten en woont zij nu in de Friese hoofdstad Leeuwarden. Maar ook hier in Nederland maakt Gwendy naast haar fulltime job mooie dingen mee. En dat deelt zij graag met Proud to be Stout…

 

 

 

[fb-like] [retweet]

Organiseer je binnenkort een vrijgezellenfeest of een vriendinnenavond? Boek dan onze Girls go (st)out, voor meer informatie en een offerte op maat mail naar info@proudtobestout.nl:

4 reacties op Can you handle me

 1. KARIN KRUIZE schreef:

  Hoi Gwen,

  Geweldige blog heb je geschreven haha,laat ik nu net in de betreffende leeftijd zitten…..
  Mijn ervaringen liggen toch iets anders..toen ik een fris fruitige twintiger was keken er ook alleen twintigers.
  In de dertiger jaren kon ik 5 omhoog en 5 omlaag….en nu nog aan de goede kant van de 40?? Ja inderdaad van toyboy tot bejaard.

  Ik weet niet of dat nu aan mijzelf ligt maar ik heb het idee dat de jonge mannen van tegenwoordig zelf juist oudere vrouwen zoeken,ben er soms verbaast van wat ze er allemaal uitgooien wanneer ik een netjes gesprek begin.

  En wat die Axe betreft?? haha met 3 volwassen zonen om mij heen werkt die geur bij mij net als Zwitsal.

  Als er al bepaalde hormonen werken dan zullen dat bij mij op zeker mijn moederlijke zjn.

  Veel liefs Karin

  • Gwendy Gwendy schreef:

   Hi Karin, ik had je via FB al even beantwoord, maar bij deze nogmaals. Anders lijkt het net alsof ik jouw uitgebreide reactie niet waardeer.

   Ik heb er zelf ook weer lol in gehad om deze blog te schrijven. En idd, volgens het onderzoek ziet 1 op de 5 mannen een avontuurtje met een vrouw van minimaal vijf jaar ouder wel zitten en heeft ruim 60% dat ook in de praktijk gebracht Puur om het feit dat die vrouwen ervaring hebben en zelfverzekerder overkomen. Dat is blijkbaar sexy En wat een heerlijke vergelijking… Axe en Zwitsal. In jouw geval kan ik me dat goed voorstellen. In mijn geval ben ik wel erg benieuwd geworden naar de reactie van vrouwen op Axe Mature. Liefs Gwen

 2. Dotje schreef:

  Hey Gwen,

  Fijn, ik zit al boven de 30 streep maar heb laatst uitgerekend dat mijn range ahum…komt ie…30 jaar is (ahum…zeg maar de leeftijd tussen mijn jongste scharrel en oudste….). Dus eigenlijk kan en mag dus alles op elke leeftijd (mits de man in kwestie aantrekkelijk is 🙂

  Leuk blog! Herkenbaar! Ben net begonnen met mijn eigen blog en dus leuk om ook anderen te lezen!

  Liefs,

  Dotje

  • Gwendy Gwendy schreef:

   Hi Dotje,

   Dankjewel voor je reactie en je compliment! En een range van 30 jaar? Mogelijkheden bij leuke mannen tussen de 20 en de 50 dus? Wow! Dat is een behoorlijk bereik.

   Waar kan ik jouw blog terugvinden?

   Liefs Gwendy

Laat reactie achter